Dieuwke Reitsma

In maart 2012 startte ik met de praktijk BinnenBeeld. De doelstelling van mijn praktijk is kinderen met dyslexie en andere beelddenkers te ondersteunen in hun leerproces. Ik ben gecertificeerd coach ‘ik leer anders’. Deze methode gebruik ik als uitgangspunt voor het begeleiden van mijn leerlingen.

Inmiddels heb ik de aanvullende cursussen Opstart Ik leer anders, voor SBO, ZMLK, NT2 en leergierige kleuters en Grip op gedrag gevolgd.

Naast het begeleiden van leerlingen informeer ik ouders en leerkrachten van beelddenkers over de voordelen en nadelen van het beelddenken. Door kennis en begrip kunnen deze direct betrokkenen bij het kind beter inspelen op de problemen die zijn ontstaan door beelddenken. Dit voorkomt frustraties en helpt een kind meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Best trots! Ook dankzij jou heeft hij zoveel zelfvertrouwen nu!
Susan (moeder van Dries)

Ik ben opgeleid als docent beeldende kunst en vormgeving en als industrieel ontwerper. Kinderen die op een andere manier leren, wekten tijdens werkzaamheden in het onderwijs mijn interesse. Bovendien ben ik ervaringsdeskundige als beelddenker én als ouder van een beelddenker.

Voor mijn onderwijsopleiding en werk in het onderwijs ben ik werkzaam geweest in de culturele sector als projectvormgever en -organisator.

 Samenwerking

‘Ik leer anders’ kan veel beelddenkers helpen. Soms is er meer hulp nodig. Ik ben blij dat ik dan advies kan vragen en kan overleggen met onder andere:

Marlies van Dijk-Veenstra marlies
http://www.praktijkvandijk.info

Marlies studeerde logopedie en orthopedagogiek in Utrecht. Zij voltooide haar postdoctorale opleiding in Groningen aan de RUG.

Zij heeft zich gespecialiseerd in psychodiagnostiek, cognitieve gedragstherapie, EMDR, videointeractie begeleiding, oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

Daarnaast heeft zij als logopedist, onderwijsadviseur en orthopedagoog-generalist jarenlange ervaring in het werken met kinderen, pubers, ouders, adolescenten, leerkrachten en intern begeleiders.