Informatieavonden

flyerRegelmatig organiseer ik informatieavonden voor mensen die meer willen weten over beelddenken en over de methode ik leer anders. Iedereen is welkom.

Meestal komen er ouders die vermoeden dat hun kind een beelddenker is of leerproblemen heeft. Daarnaast bezoeken ook veel leerkrachten, intern begeleiders en andere professionals die te maken hebben met kinderen uit het basisonderwijs deze informatieavonden. De laatste groep deelnemers zijn volwassen beelddenkers die hun kennis over het onderwerp willen uitbreiden.

Op aanvraag organiseer ik ook voor de professionals uit het basisonderwijs speciale informatiebijeenkomsten. De nadruk ligt dan op wat je kan doen als leerkracht om de beelddenker in de klas te herkennen en te helpen.

Hoe ziet zo’n avond eruit?

De informatieavonden worden gehouden in het inspirerende ruimte van Inspirid. Onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers vertelt iedereen iets over zijn achtergrond. Dit loopt vloeiend over in een interactieve lezing, waar voldoende ruimte is voor persoonlijke inbreng.

Voor de pauze ligt de nadruk op het beelddenken. Wat is beelddenken nou eigenlijk? Waardoor ontstaat het? Wat voor invloed heeft het op het leerproces? Hoe herken je een beelddenker? En wat zijn de kenmerken van een beelddenker? Wat zijn de overeenkomsten tussen beelddenken en dyslexie? In het tweede gedeelte bespreek ik de methode ik leer anders. Wat doet deze methode? Hoe werkt het? En ik geef een aantal voorbeelden. Als laatste vertel ik hoe ik zelf werk met de methode en hoe ik ouders en leerkrachten kan ondersteunen.

Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met mij of met de andere deelnemers. Eventueel kunnen we dan ook een afspraak maken voor verder contact.

 

Kosten: € 5,- p.p.


Locatie en tijdstippen:

20.00 uur tot 22.00 uur

  • maandag 25 november 2019

InspirID
Petrus Driessenstr. 44/46
9714 cc Groningen

 

Programma:

  • voorstellen met koffie/ thee
  • achtergrond van beelddenken
  • wat dyslexie met beelddenken te maken heeft
  • pauze
  • ik leer anders, hoe werkt dat?
  • hoe kan BinnenBeeld helpen?
  • vragen en opmerkingen

aanmelden